Did you like? Give your opinion:liked itLike it! dont liked itDo not like it!

jiran tak puas hati turap jalan depan rumah

Sifat hasad dah terlampau meleluasa.... x taulah.. sesetengah orang mengangap jalan kat depan umah dia tu dia yg punya, so org lain x leh park.. kalau dia ada kete x pe la jugak, kalau x de tu..mmg teruk la sgt





2011/7/19 Smarties <smarties2k at gmail.com>
Selfish n greet conquer everything else.

Sy pernah melawat satu kawasan perumahan kos rendah. Jalan dah ler sempit. Kalu 1 kereta bergerak - 1 kereta yg dtg bertentangan kena ketepi sbb jln x cukup luas. 

Sy perasan ada beberapa rumah sengaja dia buat flower bed tepi jln berdepan dgn rumahnya dgn tujuan supaya jiran tak park depan rumahnya.

Memang memalukan! Tak ada sifat kejiranan langsung. Apa salah jiran letak kereta depan rumah kita sedangkan jalan tu bukan bapa kita punya dan kita tak mengguna pun jalan tu utk park kereta sendiri????

Kindest regards,
~smarties~

On 19 Jul 2011, at 13:13, Brad Brad <brader777 at gmail.com> wrote:

Apa dah jadi dengan masyarakat M'sia ni... selalunya yg simpan cangkul Melayu, sure yg kena pukul tu melayu jugak... dah hilang ihsan sesama bangsa dan agama... 

2011/7/19 Smarties <smarties2k at gmail.com>

AMPANG: Hanya kerana tidak berpuas hati dengan tindakan jiran yang menurap jalan depan rumahnya, seorang wanita berusia 40-an sanggup memukul jirannya dengan cangkul selain turut menggigit lengan kanan anak lelaki jirannya itu.

Dalam kejadian Jumaat lalu, wanita itu dikatakan memukul jirannya berusia 43 tahun selepas melemparkan kata-kata kesat terhadap mangsa dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang.


Menurut sumber, suspek yang tinggal bersebelahan rumah mangsa dipercayai sengaja meletak beberapa ketul batu-bata di jalan depan rumahnya bagi mengelak mangsa meletakkan keretanya.

“Ketika mangsa mengalihkan batu itu, suspek tiba-tiba keluar dari rumahnya dengan memegang cangkul sebelum menyerang mangsa.


“Anak mangsa yang melihat ibunya diserang cuba membantu sebaliknya dia dibaling dengan batu dan digigit di lengan hingga cedera,” katanya.


Sumber berkata, mangsa tidak mengetahui alasan sebenar jirannya itu bertindak demikian kerana dia hanya menurap tar jalan masuk ke rumahnya tanpa membabitkan rumah jiran lain.

“Serangan itu menyebabkan mangsa terpaksa dipapah masuk ke dalam rumah bagi menyelamatkan diri kerana suspek semakin bertindak agresif.


“Mangsa turut cedera di kepala kerana dipukul dengan batang cangkul manakala anaknya cedera di lengan kanan dan telinga kanan,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan itu.


--
Sila hulurkan sedekah anda kepada Tabung Anak Yatim mcm2ada (Ramadhan 2011)
Abdul Razak Muhamed
Maybank
114011035682
 
Silalah bersedekah sebanyak yang boleh. 100% kutipan akan disedekahkan kpd rumah anak yatim Rumah Amal Siraman Kasih.
 
Jumlah kutipan terkini : RM 1,600.00 [RM1,500 is with smarties]
Join us at http://groups.google.com/group/mcm2ada/subscribe

--
Sila hulurkan sedekah anda kepada Tabung Anak Yatim mcm2ada (Ramadhan 2011)
Abdul Razak Muhamed
Maybank
114011035682
 
Silalah bersedekah sebanyak yang boleh. 100% kutipan akan disedekahkan kpd rumah anak yatim Rumah Amal Siraman Kasih.
 
Jumlah kutipan terkini : RM 1,600.00 [RM1,500 is with smarties]
Join us at http://groups.google.com/group/mcm2ada/subscribe

--
Sila hulurkan sedekah anda kepada Tabung Anak Yatim mcm2ada (Ramadhan 2011)
Abdul Razak Muhamed
Maybank
114011035682
 
Silalah bersedekah sebanyak yang boleh. 100% kutipan akan disedekahkan kpd rumah anak yatim Rumah Amal Siraman Kasih.
 
Jumlah kutipan terkini : RM 1,600.00 [RM1,500 is with smarties]
Join us at http://groups.google.com/group/mcm2ada/subscribe

--
Sila hulurkan sedekah anda kepada Tabung Anak Yatim mcm2ada (Ramadhan 2011)
Abdul Razak Muhamed
Maybank
114011035682
 
Silalah bersedekah sebanyak yang boleh. 100% kutipan akan disedekahkan kpd rumah anak yatim Rumah Amal Siraman Kasih.
 
Jumlah kutipan terkini : RM 1,600.00 [RM1,500 is with smarties]
Join us at http://groups.google.com/group/mcm2ada/subscribe


Sifat hasad dah terlampau meleluasa.... x taulah.. sesetengah orang
mengangap jalan kat depan umah dia tu dia yg punya, so org lain x leh park..
kalau dia ada kete x pe la jugak, kalau x de tu..mmg teruk la sgt





2011/7/19 Smarties 

> *Selfish n greet conquer everything else.*
> *
> *
> *Sy pernah melawat satu kawasan perumahan kos rendah. Jalan dah ler
> sempit. Kalu 1 kereta bergerak - 1 kereta yg dtg bertentangan kena ketepi
> sbb jln x cukup luas. *
> *
> *
> *Sy perasan ada beberapa rumah sengaja dia buat flower bed tepi jln
> berdepan dgn rumahnya dgn tujuan supaya jiran tak park depan rumahnya.*
> *
> *
> *Memang memalukan! Tak ada sifat kejiranan langsung. Apa salah jiran letak
> kereta depan rumah kita sedangkan jalan tu bukan bapa kita punya dan kita
> tak mengguna pun jalan tu utk park kereta sendiri????*
>
> Kindest regards,
> ~smarties~
>
> On 19 Jul 2011, at 13:13, Brad Brad  wrote:
>
> Apa dah jadi dengan masyarakat M'sia ni... selalunya yg simpan cangkul
> Melayu, sure yg kena pukul tu melayu jugak... dah hilang ihsan sesama bangsa
> dan agama...
>
> 2011/7/19 Smarties < smarties2k at gmail.com>
>
>> AMPANG: Hanya kerana tidak berpuas hati dengan tindakan jiran yang menurap
>> jalan depan rumahnya, seorang wanita berusia 40-an sanggup memukul jirannya
>> dengan cangkul selain turut menggigit lengan kanan anak lelaki jirannya itu.
>>
>> Dalam kejadian Jumaat lalu, wanita itu dikatakan memukul jirannya berusia
>> 43 tahun selepas melemparkan kata-kata kesat terhadap mangsa dalam kejadian
>> kira-kira jam 2.30 petang.
>>
>>
>> Menurut sumber, suspek yang tinggal bersebelahan rumah mangsa dipercayai
>> sengaja meletak beberapa ketul batu-bata di jalan depan rumahnya bagi
>> mengelak mangsa meletakkan keretanya.
>>
>> “Ketika mangsa mengalihkan batu itu, suspek tiba-tiba keluar dari rumahnya
>> dengan memegang cangkul sebelum menyerang mangsa.
>>
>>
>> “Anak mangsa yang melihat ibunya diserang cuba membantu sebaliknya dia
>> dibaling dengan batu dan digigit di lengan hingga cedera,” katanya.
>>
>>
>> Sumber berkata, mangsa tidak mengetahui alasan sebenar jirannya itu
>> bertindak demikian kerana dia hanya menurap tar jalan masuk ke rumahnya
>> tanpa membabitkan rumah jiran lain.
>>
>> “Serangan itu menyebabkan mangsa terpaksa dipapah masuk ke dalam rumah
>> bagi menyelamatkan diri kerana suspek semakin bertindak agresif.
>>
>>
>> “Mangsa turut cedera di kepala kerana dipukul dengan batang cangkul
>> manakala anaknya cedera di lengan kanan dan telinga kanan,” katanya.
>>
>> Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner
>> Amiruddin Jamaluddin ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan itu.
>>
>>  --
>> Sila hulurkan sedekah anda kepada Tabung Anak Yatim mcm2ada (Ramadhan
>> 2011)
>> Abdul Razak Muhamed
>> Maybank
>> 114011035682
>>
>> Silalah bersedekah sebanyak yang boleh. 100% kutipan akan disedekahkan kpd
>> rumah anak yatim Rumah Amal Siraman Kasih.
>>
>> Jumlah kutipan terkini : RM 1,600.00 [RM1,500 is with smarties]
>> Join us at 
>> http://groups.google.com/group/mcm2ada/subscribe
>>
>
>  --
> Sila hulurkan sedekah anda kepada Tabung Anak Yatim mcm2ada (Ramadhan 2011)
> Abdul Razak Muhamed
> Maybank
> 114011035682
>
> Silalah bersedekah sebanyak yang boleh. 100% kutipan akan disedekahkan kpd
> rumah anak yatim Rumah Amal Siraman Kasih.
>
> Jumlah kutipan terkini : RM 1,600.00 [RM1,500 is with smarties]
> Join us at 
> http://groups.google.com/group/mcm2ada/subscribe
>
>  --
> Sila hulurkan sedekah anda kepada Tabung Anak Yatim mcm2ada (Ramadhan 2011)
> Abdul Razak Muhamed
> Maybank
> 114011035682
>
> Silalah bersedekah sebanyak yang boleh. 100% kutipan akan disedekahkan kpd
> rumah anak yatim Rumah Amal Siraman Kasih.
>
> Jumlah kutipan terkini : RM 1,600.00 [RM1,500 is with smarties]
> Join us at http://groups.google.com/group/mcm2ada/subscribe
>

-- 
Sila hulurkan sedekah anda kepada Tabung Anak Yatim mcm2ada (Ramadhan 2011)
Abdul Razak Muhamed
Maybank
114011035682

Silalah bersedekah sebanyak yang boleh. 100% kutipan akan disedekahkan kpd rumah anak yatim Rumah Amal Siraman Kasih.

Jumlah kutipan terkini : RM 1,600.00 [RM1,500 is with smarties]
Join us at http://groups.google.com/group/mcm2ada/subscribe



Did you like? Give your opinion:liked itLike it! dont liked itDo not like it!

Say what you want about:

Name:
Email (not visible):
Description:
Imagem:

Comments: